Политика за поверителност

Financeformums.bg  се грижи за сигурността на личните данни на физическите лица, като сме предприели необходимите мерки, за да приведем дейността си в съответствие с най-добрите практики и законови изисквания за защита на информацията и нейната поверителност. Администратор на личните данни, които се обработват чрез сайта, е Силвия Кирова, като данните за контакт на Администратора са: info@financeformums.bg.

В случаите, когато събираме лични данни, следваме принципите за свеждане на обработваните данни до минимум, законосъобразност, прозрачност и сигурност.

Настоящата Политика има за цел да ви разясни как използваме личните данни, които събираме за вас при използване на нашия сайт, с каква цел го правим и какви са правата ви във връзка със събраните за вас лични данни.

Каква информация събираме?

Услугите ни са насочени единствено към лица на 18 и повече години.

Събираме информация за вас, когато направите коментар, както и при получаване на имейл от вас.

Всички лични данни, разкрити по време на гореизброените дейности, ще бъдат обработвани в съответствие с настоящата Политика.

Нашият сайт използва бисквитки и Social Plugins. Запознайте се с политиката ни за бисквитки по-долу.

С каква цел и за колко време съхраняваме вашите лични данни?

Съхраняваме Вашите лични данни единствено за да ви предоставим услугите, посочени по-горе, и само за необходимия за това срок, а именно:

  • за информацията, която сте ни изпратили по имейл: 12 месеца;
  • за направените от вас коментари, които са публикувани на уебсайта – докато публикацията, във връзка с която е направен коментарът, присъства на уебсайта.

Посочените по-горе данни се обработват единствено от financeformums.bg и не се предоставят на трети лица с изключение на направените от вас коментари, които се публикуват на уебсайта.

На какво основание обработваме вашите данни?

Обработваме вашите лични данни на следните основания:

  • на договорно основание: когато отговаряме на ваши запитвания, отправени по имейл;
  • въз основа на вашето свободно, конкретно, информирано и недвусмислено съгласие: когато публикуваме направени от вас коментари на уебсайта.

Как защитаваме вашите права?

Ние обработваме вашите лични данни само в съответствие с посочените по-горе цели и срокове. Когато събираме лични данни, ние го правим в минимален обем и само за предварително и ясно определени цели и срокове на съхранение.

Какви са вашите права?

Като лице, за което се отнасят данните,  вие имате право да получите потвърждение и/или подробна информация, вкл. копие на обработваните за вас лични данни (право на достъп).

Освен това можете да възразите срещу събирането и по-нататъшната обработка на вашите лични данни, както и да поискате същите да бъдат коригирани (актуализирани) или изтрити (когато за нас не е налице валидно правно основание да продължим да ги обработваме).

Важно е да знаете, че по всяко време можете да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни, ако обработването на лични данни се основава на дадено от вас съгласие.

Ако считате, че вашите права за защита на данните са нарушени, имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни.

Какви ще са последиците, ако не ни предоставите личните си данни?

Ако не ни предоставите личните си данни, практически не бихме могли да отговорим на направено от вас запитване по имейл.

Ако не попълните задължителните полета във формата за коментар, вашият коментар няма да бъде публикуван на уебсайта.

Връзка с нас

Ако имате някакви въпроси относно обработваните от нас ваши лични данни, можете да се свържете с нас на имейла, посочен по-горе.

Използване на “бисквитки”

Какво са бисквитките и защо са необходими?

“Бисквитката” е малък текстов файл, който се изтегля на “крайно устройство” (например компютър или смартфон), когато потребителят достъпи уебсайт. Тя позволява на сайта да функционира правилно, да разпознава устройството на потребителя и да съхранява известна информация за предпочитанията на потребителя или за минали действия (например избор на език, размер на шрифта и др.), които се съхраняват за определен период от време, за да не се налага да въвеждате информация отново.

Какви   бисквитки използваме?

Настоящият сайт е изграден с платформата WordPress, която  използва бисквитки поради две причини:

1. Потребителите се нуждаят от бисквитки за да могат да се регистрират. Те са необходими за да може регистрацията да функционира правилно. За да разглеждате нашия сайт не се изисква да се регистрирате или да предоставяте лична информация.

2. Потребителите, които желаят да споделят мнение за дадена публикация се нуждаят от бисквитки, за да коментират по нея. В този случай те сами решават дали да запазят бисквитките на устройството или не.   

Как да контролирате и ограничите използването на бисквитки?

За да можете да контролирате бисквитките, които се използват в нашия уебсайт, е необходимо да настроите браузъра си.

Как да сторите това зависи от браузъра, който използвате и неговите настройки:

За Google Chrome кликнете тук , за Mozzila кликнете тук, за Internet Explorer кликнете тук.

За да научите повече за бисквитките, препоръчваме да посетите  aboutcookies.org, както и www.whatarecookies.com, www.cookiechoices.org

Чрез посочения по-горе начин, можете да контролирате и/или изтривате бисквитки, когато пожелаете. Можете да изтриете всички бисквитки, които вече са запазени на вашия компютър, а също така можете да настроите повечето браузъри да ги блокират занапред. Ако направите това обаче, може да се наложи ръчно да настройвате някои параметри всеки път, когато посещавате даден сайт, а освен това е възможно някои услуги и функции да не работят, вкл. да не ви се зарежда нашият уебсайт.

Приставки/Plugins

Сайтът използва Социални приставки/Social Plugins, които представляват софтуерни компоненти прибавящи допълнителни възможности към вашия интернет браузър, при съгласие с техните условия и регистрация.

Ние използваме следните приставки:

Facebook

Сайтът използва Social Plugins на социалната мрежа facebook.com, която се поддържа от  Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. („Facebook“). Тази приставка се разпознава по логата на Facebook (бяло „f” на син фон или „вдигнат нагоре палец“) или се отличава с „Facebook Social Plugin“.Списъкът и видовете Facebook Social Plugins може да видите тук: http:/developers.facebook.com/plugins/. Когато посетите страница от сайта, която съдържа Facebook приставка, вашият интернет браузър се свързва директно със сървърите на Facebook и съдържанието на приставката ще бъде прехвърлено директно от Facebook към вашия интернет браузър, който ще го свърже с интернет страницата. Чрез свързването с тези Facebook приставки, Facebook получава информация, че съответната наша интернет страница или платформа е била посетена дори и да нямате регистрация или да не сте се вписали във Facebook. Информацията (включително IP адресът ви) се прехвърля и запазва от вашия интернет браузър директно към сървър на Facebook в САЩ. Ако сте вписан във Facebook, посещението на сайта може да се отрази незабавно на вашия Facebook профил. Ако си взаимодействате с тези  Plugins, напр. натиснете бутона „Харесвам“, или напишете коментар, тази информация веднага ще бъде прехвърлена от вашия интернет браузър към Facebook и ще бъде запаметена там. Информацията ще бъде също публикувана на вашия Facebook профил и видима за приятелите ви във Facebook. Ние не разполагаме с информация относно съдържанието на данните, които се предават на Facebook, както и по какъв начин тези данни се използват от Facebook. Моля, запознайте се с условията и възможностите за настройка за защита на личните ви данни и целта и обхвата обработка им на: http://www.facebook.com/policy.php. Ако не желаете Facebook да отразява посещението на нашия сайт на вашия Facebook профил е необходимо да се отпишете от Facebook преди да посетите сайта. Можете да предотвратите напълно зареждането на Facebook приставките като инсталирате разширения на вашия интернет браузър, напр. „Facebook Blocker“ (http://webgraph.com/resources/facebookblocker/).

LinkedIn

Сайтът използва Social Plugins на социалната мрежа LinkedIn, която се поддържа от LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Когато посетите страница от нашия сайт, която съдържа LinkedIn приставка, вашия интернет браузър се свързва директно със сървърите на LinkedIn. LinkedIn получава информация, че сте посетили нашия сайт с вашия IP адрес дори и да нямате регистрация или да не сте се вписали в LinkedIn. Ако сте вписан във LinkedIn, посещението на сайта ни може да се отрази незабавно във вашия LinkedIn профил. Ако не желаете LinkedIn да отразява посещението ви на нашия сайт в LinkedIn профила ви, можете да промените настройките на вашия LinkedIn профил. Ние не разполагаме с информация относно съдържанието на данните, които се предават на LinkedIn, както и по какъв начин тези данни се използват от LinkedIn. Моля, запознайте се с политиката за поверителност на LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

 

COMMENTS